Подолати дитячу безпритульність стане набагато легше

У цьому переконаний перший заступник голови КМДА Денис Басс, який відвідав Центр допомоги дітям «Місто щасливих дітей» разом з народним депутатом України Ганною Герман. Вони спільно розробили законопроект, що сприятиме створенню таких центрів не лише в столиці, а й в Україні. Адже наразі на законодавчому рівні не визначено їхнього чіткого статусу, що ускладнює можливість розвиватись благодійним організаціям такого профілю. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Ганна Герман охоче відгукнулася на запрошення Дениса Басса познайомитись з мешканцями «Міста щасливих дітей», вихователями та на власні очі побачити, які умови створено, аби діти повною мірою відчували піклування дорослих, були забезпечені всім необхідним для повноцінного розвитку.
«Важливо звернути увагу громадськості та, особливо, народних депутатів на такий яскравий приклад успішного функціонування недержавного дитячого будинку як «Місто щасливих дітей», що було створене за сприяння мера Києва Леоніда Черновецького на меценатські кошти. Поки що такий центр один у столиці, та незабаром ми плануємо відкрити ще один на 50 дітей. Звичайно, ми хочемо, щоб подібних центрів було набагато більше як у Києві, так і в Україні.
Насправді, є чимало охочих займатись благодійністю, проте для цього необхідно підготувати ґрунтовну законодавчу базу, у якій буде прописано всі процедурні моменти створення таких дитячих будинків, контролю за їх роботою, фінансовою діяльністю, а головне – за процесом виховання. У столиці багато безпритульних дітей, а такі центри можуть значно поліпшити ситуацію і дати багатьом «путівку в життя», – зауважив Денис Басс.
«Такий будинок може бути добрим прикладом створення загальноукраїнського меценатського руху для захисту дітей, оскільки від того, що відбувається в державі, найбільше страждають діти. Я беру на себе місію зареєструвати такий законопроект, який не перешкоджатиме, а допомагатиме меценатам. Я думаю, весь парламент повинен підтримати такий законопроект. Я дуже рада, що сюди приїхала, і я буду приїжджати сюди частіше. І хотіла б, щоб Київ став піонером у зародженні меценатського руху для захисту дітей», – поділилась враженнями Ганна Герман.
Нагадаємо, що сьогодні в дитячому центрі «Місто щасливих дітей» виховується 20 дітей. Цей унікальний дитячий центр відкрито у січні 2008 року за кошти Благодійної організації «Місто щасливих дітей».
Центр створено за принципом великого затишного будинку: їдальня з каміном, дитячі кімнати, спортзал, навчальний кабінет, кімнати психолога та лікаря. У закладі живуть покинуті та позбавлені батьківської опіки діти. Основними завданнями центру є надання комплексної соціально-психологічної реабілітації, організація навчання дітей з урахуванням їхніх можливостей, розвиток творчих здібностей та пошук їм родини. У центрі працює 30 співробітників, серед них вихователі, психологи, соціальні педагоги та лікар.








Фото Тараса Бондаренка
Повна версія: http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=212965

У столиці відкрито першу зону для пікніків

У рамках столичної програми «Пікнік» у столиці відкрили першу територію відпочинку у лісопарковій зоні «Виноградар»

У рамках столичної програми «Пікнік» у столиці відкрили першу територію відпочинку у лісопарковій зоні «Виноградар». Перший заступник голови КМДА Денис Басс розповів, що програма «Пікнік» затверджена в рамках підготовки столиці до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
«Пікнік – це традиційна європейська форма дозвілля на свіжому повітрі. Не всі кияни мають можливість виїхати за місто для відпочинку влітку, тому столична влада спрямувала зусилля на пошук альтернативного виду відпочинку – корисного та загальнодоступного. Ми скористалися європейським досвідом і почали впроваджувати експериментальну програму «Пікнік», – розповів Денис Басс.
Першим кроком столичної влади у реалізації програми «Пікнік» стало облаштування на території площею 154 гектари зони «Виноградар» для комфортного відпочинку киян та гостей столиці. Відтепер до послуг 130 тис. мешканців мікрорайону Виноградар облаштовано спеціальний паркувальний майданчик на 20 автомобілів, 10 місць для приготування барбекю, спеціальні навіси, столи та лави. Крім того, організовано централізований вивіз сміття.
«Тут облаштовано 10 майданчиків з навісами, які рятуватимуть і від сонця, і від дощу. Велику увагу ми приділяємо організації дитячого відпочинку, тому тут встановлено сучасний дитячий майданчик, зручні «лісові меблі». Відтепер кияни та їх гості зможуть безкоштовно відпочивати у комфортних умовах. Цього року плануємо відкрити ще 5 таких зон відпочинку. А в 2010 році до початку сезону - облаштувати близько 15 таких місць для пікніків», – розповів Денис Басс.
Він додав, що, зокрема, програма впроваджуватиметься у парках, які перебувають в управлінні «Київзеленбуду»: парк «Дружби народів», Гідропарк, парк «Партизанської слави».




Повна версія: http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=212546