У столиці відкрито першу зону для пікніків

У рамках столичної програми «Пікнік» у столиці відкрили першу територію відпочинку у лісопарковій зоні «Виноградар»

У рамках столичної програми «Пікнік» у столиці відкрили першу територію відпочинку у лісопарковій зоні «Виноградар». Перший заступник голови КМДА Денис Басс розповів, що програма «Пікнік» затверджена в рамках підготовки столиці до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
«Пікнік – це традиційна європейська форма дозвілля на свіжому повітрі. Не всі кияни мають можливість виїхати за місто для відпочинку влітку, тому столична влада спрямувала зусилля на пошук альтернативного виду відпочинку – корисного та загальнодоступного. Ми скористалися європейським досвідом і почали впроваджувати експериментальну програму «Пікнік», – розповів Денис Басс.
Першим кроком столичної влади у реалізації програми «Пікнік» стало облаштування на території площею 154 гектари зони «Виноградар» для комфортного відпочинку киян та гостей столиці. Відтепер до послуг 130 тис. мешканців мікрорайону Виноградар облаштовано спеціальний паркувальний майданчик на 20 автомобілів, 10 місць для приготування барбекю, спеціальні навіси, столи та лави. Крім того, організовано централізований вивіз сміття.
«Тут облаштовано 10 майданчиків з навісами, які рятуватимуть і від сонця, і від дощу. Велику увагу ми приділяємо організації дитячого відпочинку, тому тут встановлено сучасний дитячий майданчик, зручні «лісові меблі». Відтепер кияни та їх гості зможуть безкоштовно відпочивати у комфортних умовах. Цього року плануємо відкрити ще 5 таких зон відпочинку. А в 2010 році до початку сезону - облаштувати близько 15 таких місць для пікніків», – розповів Денис Басс.
Він додав, що, зокрема, програма впроваджуватиметься у парках, які перебувають в управлінні «Київзеленбуду»: парк «Дружби народів», Гідропарк, парк «Партизанської слави».




Повна версія: http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=212546