У столиці з’явився ще один вид громадського транспорту – муніципальний річковий трамвай

Теплоходи курсуватимуть у робочі дні у ранкові та вечірні години «пік»

Відсьогодні у столиці з причалу №10 Річкового вокзалу почав курсувати альтернативний вид громадського пасажирського транспорту – муніципальний річковий трамвай. Такий вид громадського транспорту давно впроваджено у більшості європейських міст, розташованих вздовж річок. Тепер можливість насолоджуватися пересуванням річковим трамваєм матимуть і кияни та гості столиці. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Першими пасажирами нового виду транспорту стали представники засобів масової інформації та столичної влади. Зокрема, символічну стрічку на знак початку курсування річкового трамвая перерізав перший заступник голови КМДА Денис Басс.
«За ініціативи Київського міського голови Леоніда Черновецького у столиці почав курсувати «річковий трамвай», який значно покращить транспортне сполучення між лівим та правим берегами Дніпра. Тепер мешканці цих районів, оминаючи затори на мостах через р. Дніпро у години «пік», зможуть дістатися досить комфортно і зручно з одного берега на інший за 25-30 хвилин. Найближчим часом ми плануємо відкрити 2 станції у напрямку Оболоні та Русанівських садів. Це пілотний проект, тому в подальшому, враховуючи побажання і пропозиції киян, до розкладу руху та маршрутів можуть бути внесені зміни. Звернення фіксуватиме Служба допомоги мера киянам за телефоном: 15-51. Вартість квитка 10 гривень, в залежності від пасажиропотоку ми будемо розглядати можливість зниження ціни проїзду. Для усіх пільговиків проїзд буде безкоштовний. При необхідності будемо запускати додаткові судна», – зазначив Денис Басс.
Він повідомив, що теплоходи курсуватимуть у робочі дні у ранкові та вечірні години «пік». Перший маршрут проходить через три станції: «Причал №10» (Поштова площа) – «Міст «Метро» (станція метро «Дніпро») – причал «Березняки».
Для прикладу, вартість одного квитка на річковий трамвай у Москві становить у гривневому еквіваленті 100 грн., у Санкт-Петербурзі – 40-60 грн., Будапешті та Парижі – 34 грн., Амстердамі – 110 грн., а у Лондоні – 150-450 грн.
Вранці річковий трамвай курсуватиме за маршрутом:
- о 7:00 відправлення з «10 причалу» (станція метро «Поштова площа», Річковий вокзал) до станції «Березняки» (причал поблизу мосту ім. Патона);
- о 7:40 від станції «Березняки» до «Мосту Метро», від «Мосту метро» до «Поштової площі».
Ввечері о 18:00 та о 19:00 трамвай відправлятиметься за маршрутом «Поштова площа», причал №10 – «Міст Метро» – станція «Березняки». О 19:20 та о 20:00 курсуватиме за маршрутом «Березняки» – «Поштова площа».
Фото Тараса Бондаренка