Як досягти успіху Д.Я. Басс (2 лекції) 2009 рік

Формат: DVD
Загальна тривалість:
Лектор: Басс Денис Якович - Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.
Цільова аудиторія: менеджери вищої та середньої ланки, співробітники державних підприємств, представники органів влади, студенти та випускники.
Зміст: Практичні лекції Дениса Басса щодо побудови вдалої карєри.

Лекції прочитані студентам Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».



DVD_full

Презентація проекту «Київський швидкісний трамвай»

15-го жовтня о 14:00 на кінцевій станції швидкісного трамваю «Старовокзальна» відбулася презентація проекту «Київський швидкісний трамвай» – нового трисекційного трамвайного потягу та технологій реконструкції трамвайних шляхів.
У презентації взяли участь перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Денис Басс та генеральний директор КП «Київпастранс» Микола Ламбуцький.
У ході презентації представники ЗМІ ознайомилися зі зразком нового рухомого складу, спеціальною технікою та експонатами новітніх технологій будівництва.
Учасникам та гостям презентації було запропоновано здійснити першу поїздку на швидкісному трамваї за маршрутом «вул. Старовокзальна – проспект Перемоги».
За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, реконструкція швидкісного трамваю розв’яже безліч проблем громадського транспорту Києва. Зокрема, кияни знову матимуть змогу пересуватися містом швидко та без заторів, а місцеві мешканці не страждатимуть від шуму, який стояв довкола трамвайної лінії до реконструкції.
Так, спеціально для зменшення шуму та вібрації від руху швидкісного трамваю нові потяги облаштують збірними колесами із гумовими елементами, а рейки з’єднуватимуть сучасними пружними кріпленнями з гумовими підкладками. Окрім того, весь рухомий склад швидкісного трамваю матиме фальш-борти. Ці конструкції прикриватимуть колеса вагонів та у такий спосіб зменшуватимуть звук від їхнього руху. На завершення довкола лінії швидкісного трамваю встановлять шумозахисні екрани. Це унікальні конструкції, які розробили спеціально для Київського швидкісного трамваю.
«Це нові вагони європейського зразка – вони практично безшумні, із спеціальними візками, мають низьку підлогу для інвалідів, зручна кабіна водія оснащена відеокамерами, має кондиціонування. Наразі ми завершуємо реконструкцію колій. А вже до кінця року передбачається завершити перші 4 станції. В першому кварталі наступного року плануємо запустити усі 14 станцій швидкісного трамваю. Крім того, до Євро-2012 хочемо замінити весь рухомий склад на трамваї такого зразка. Перший екземпляр ми вже отримали, протестували і вже найближчим часом, по завершенню реконструкції, запустимо його в експлуатацію», – зауважив Денис Басс.
Нові комфортабельні потяги швидкісного трамваю оснащені внутрішнім та зовнішнім відеонаглядом з кабіни водія, вентиляцією салону та мають сучасний дизайн. В усіх вагонах – 40% низької підлоги, яка дозволяє користуватися транспортом пасажирам з особливими потребами та скорочує час висадки і посадки. Середня швидкість руху швидкісного трамваю зросте до 25 кілометрів/годину (до реконструкції швидкість була – 18 кілометрів/годину). Пропускна спроможність лінії збільшиться до 25 тисяч пасажирів на годину (до реконструкції – 13 тисяч на годину).
«До кінця року будуть відкриті вже в закінченому вигляді станції «Кільцева дорога», «Ромена Ролана», «Гната Юри» та «Сім’ї Сосніних». До кінця року лінія буде побудована технічно вся. Проблеми залишаться із облаштуванням станцій. Для того, щоб ми в цьому році могли ввести в дію ці чотири станції, могли закінчити рейки, нам потрібно близько 80 млн. грн. Бюджетом вони передбачені», – запевнив Микола Ламбуцький.
Загальна вартість реконструкції лінії швидкісного трамваю – 422,8 млн. грн. З міського бюджету на 2009 рік вже виділено 296 млн. грн. На часі – реконструкція нових зупинок трамваю. Так, у Києві мають відремонтувати ще три лінії швидкісного трамваю: від Кільцевої дороги до вул. Гната Юри; від проспекту Повітрофлотського до бульвару Лепсе та від бульвару Лепсе до вул. Гната Юри. Їхню реконструкцію мають закінчити навесні 2010 року.



Фото Тараса Бондаренка

Джерело: http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=214246

Денис Басс привітав студентів НТУУ «КПІ» з Днем першокурсника

Урочистості відбулись на Площі Знань перед навчальним корпусом №7

Перший заступник голови КМДА Денис Басс взяв участь у посвяченні в студенти цьогорічних абітурієнтів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та привітав їх зі святом – Днем першокурсника. Урочистості відбулись на Площі Знань перед навчальним корпусом №7. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
«Дорогі студенти-першокурсники, шановні батьки! Сьогодні на цьому місці відбувається унікальна подія – ми можемо поглянути в очі майбутньому своєї країни. 12 років тому я теж був першокурсником КПІ, стояв на цій площі, хвилювався, адже не знав, як складеться моє життя. Запам’ятайте, сьогодні ви зробили перший крок вашої кар’єри. Впевнений, що у більшості з вас попереду яскраве, насичене життя. Адже за 111 років існування цей вищий навчальний заклад випустив багато поколінь політичної, наукової еліти і саме вам продовжувати цей шлях.
Бажаю вам бути вірними своїй мрії, досягнути усіх поставлених цілей. І не забувайте, у вас два головні завдання: отримати базу знань у вибраній професії, досягнути в ній великих успіхів, і, звичайно, провести цей час весело та знайти справжніх, вірних друзів. Енергії вам та натхнення!» – привітав молодь Денис Басс.
Крім того, в рамках святкування Дня першокурсника на території скверу поблизу навчального корпусу №12 відбулось урочисте відкриття пам’ятника Олені Телізі – видатній українській поетесі і публіцистці, громадському і культурному діячеві.





Фото Тараса Бондаренка

Повна версія: http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=212998

Подолати дитячу безпритульність стане набагато легше

У цьому переконаний перший заступник голови КМДА Денис Басс, який відвідав Центр допомоги дітям «Місто щасливих дітей» разом з народним депутатом України Ганною Герман. Вони спільно розробили законопроект, що сприятиме створенню таких центрів не лише в столиці, а й в Україні. Адже наразі на законодавчому рівні не визначено їхнього чіткого статусу, що ускладнює можливість розвиватись благодійним організаціям такого профілю. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Ганна Герман охоче відгукнулася на запрошення Дениса Басса познайомитись з мешканцями «Міста щасливих дітей», вихователями та на власні очі побачити, які умови створено, аби діти повною мірою відчували піклування дорослих, були забезпечені всім необхідним для повноцінного розвитку.
«Важливо звернути увагу громадськості та, особливо, народних депутатів на такий яскравий приклад успішного функціонування недержавного дитячого будинку як «Місто щасливих дітей», що було створене за сприяння мера Києва Леоніда Черновецького на меценатські кошти. Поки що такий центр один у столиці, та незабаром ми плануємо відкрити ще один на 50 дітей. Звичайно, ми хочемо, щоб подібних центрів було набагато більше як у Києві, так і в Україні.
Насправді, є чимало охочих займатись благодійністю, проте для цього необхідно підготувати ґрунтовну законодавчу базу, у якій буде прописано всі процедурні моменти створення таких дитячих будинків, контролю за їх роботою, фінансовою діяльністю, а головне – за процесом виховання. У столиці багато безпритульних дітей, а такі центри можуть значно поліпшити ситуацію і дати багатьом «путівку в життя», – зауважив Денис Басс.
«Такий будинок може бути добрим прикладом створення загальноукраїнського меценатського руху для захисту дітей, оскільки від того, що відбувається в державі, найбільше страждають діти. Я беру на себе місію зареєструвати такий законопроект, який не перешкоджатиме, а допомагатиме меценатам. Я думаю, весь парламент повинен підтримати такий законопроект. Я дуже рада, що сюди приїхала, і я буду приїжджати сюди частіше. І хотіла б, щоб Київ став піонером у зародженні меценатського руху для захисту дітей», – поділилась враженнями Ганна Герман.
Нагадаємо, що сьогодні в дитячому центрі «Місто щасливих дітей» виховується 20 дітей. Цей унікальний дитячий центр відкрито у січні 2008 року за кошти Благодійної організації «Місто щасливих дітей».
Центр створено за принципом великого затишного будинку: їдальня з каміном, дитячі кімнати, спортзал, навчальний кабінет, кімнати психолога та лікаря. У закладі живуть покинуті та позбавлені батьківської опіки діти. Основними завданнями центру є надання комплексної соціально-психологічної реабілітації, організація навчання дітей з урахуванням їхніх можливостей, розвиток творчих здібностей та пошук їм родини. У центрі працює 30 співробітників, серед них вихователі, психологи, соціальні педагоги та лікар.








Фото Тараса Бондаренка
Повна версія: http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=212965

У столиці відкрито першу зону для пікніків

У рамках столичної програми «Пікнік» у столиці відкрили першу територію відпочинку у лісопарковій зоні «Виноградар»

У рамках столичної програми «Пікнік» у столиці відкрили першу територію відпочинку у лісопарковій зоні «Виноградар». Перший заступник голови КМДА Денис Басс розповів, що програма «Пікнік» затверджена в рамках підготовки столиці до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
«Пікнік – це традиційна європейська форма дозвілля на свіжому повітрі. Не всі кияни мають можливість виїхати за місто для відпочинку влітку, тому столична влада спрямувала зусилля на пошук альтернативного виду відпочинку – корисного та загальнодоступного. Ми скористалися європейським досвідом і почали впроваджувати експериментальну програму «Пікнік», – розповів Денис Басс.
Першим кроком столичної влади у реалізації програми «Пікнік» стало облаштування на території площею 154 гектари зони «Виноградар» для комфортного відпочинку киян та гостей столиці. Відтепер до послуг 130 тис. мешканців мікрорайону Виноградар облаштовано спеціальний паркувальний майданчик на 20 автомобілів, 10 місць для приготування барбекю, спеціальні навіси, столи та лави. Крім того, організовано централізований вивіз сміття.
«Тут облаштовано 10 майданчиків з навісами, які рятуватимуть і від сонця, і від дощу. Велику увагу ми приділяємо організації дитячого відпочинку, тому тут встановлено сучасний дитячий майданчик, зручні «лісові меблі». Відтепер кияни та їх гості зможуть безкоштовно відпочивати у комфортних умовах. Цього року плануємо відкрити ще 5 таких зон відпочинку. А в 2010 році до початку сезону - облаштувати близько 15 таких місць для пікніків», – розповів Денис Басс.
Він додав, що, зокрема, програма впроваджуватиметься у парках, які перебувають в управлінні «Київзеленбуду»: парк «Дружби народів», Гідропарк, парк «Партизанської слави».




Повна версія: http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=212546

У столиці з’явився ще один вид громадського транспорту – муніципальний річковий трамвай

Теплоходи курсуватимуть у робочі дні у ранкові та вечірні години «пік»

Відсьогодні у столиці з причалу №10 Річкового вокзалу почав курсувати альтернативний вид громадського пасажирського транспорту – муніципальний річковий трамвай. Такий вид громадського транспорту давно впроваджено у більшості європейських міст, розташованих вздовж річок. Тепер можливість насолоджуватися пересуванням річковим трамваєм матимуть і кияни та гості столиці. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Першими пасажирами нового виду транспорту стали представники засобів масової інформації та столичної влади. Зокрема, символічну стрічку на знак початку курсування річкового трамвая перерізав перший заступник голови КМДА Денис Басс.
«За ініціативи Київського міського голови Леоніда Черновецького у столиці почав курсувати «річковий трамвай», який значно покращить транспортне сполучення між лівим та правим берегами Дніпра. Тепер мешканці цих районів, оминаючи затори на мостах через р. Дніпро у години «пік», зможуть дістатися досить комфортно і зручно з одного берега на інший за 25-30 хвилин. Найближчим часом ми плануємо відкрити 2 станції у напрямку Оболоні та Русанівських садів. Це пілотний проект, тому в подальшому, враховуючи побажання і пропозиції киян, до розкладу руху та маршрутів можуть бути внесені зміни. Звернення фіксуватиме Служба допомоги мера киянам за телефоном: 15-51. Вартість квитка 10 гривень, в залежності від пасажиропотоку ми будемо розглядати можливість зниження ціни проїзду. Для усіх пільговиків проїзд буде безкоштовний. При необхідності будемо запускати додаткові судна», – зазначив Денис Басс.
Він повідомив, що теплоходи курсуватимуть у робочі дні у ранкові та вечірні години «пік». Перший маршрут проходить через три станції: «Причал №10» (Поштова площа) – «Міст «Метро» (станція метро «Дніпро») – причал «Березняки».
Для прикладу, вартість одного квитка на річковий трамвай у Москві становить у гривневому еквіваленті 100 грн., у Санкт-Петербурзі – 40-60 грн., Будапешті та Парижі – 34 грн., Амстердамі – 110 грн., а у Лондоні – 150-450 грн.
Вранці річковий трамвай курсуватиме за маршрутом:
- о 7:00 відправлення з «10 причалу» (станція метро «Поштова площа», Річковий вокзал) до станції «Березняки» (причал поблизу мосту ім. Патона);
- о 7:40 від станції «Березняки» до «Мосту Метро», від «Мосту метро» до «Поштової площі».
Ввечері о 18:00 та о 19:00 трамвай відправлятиметься за маршрутом «Поштова площа», причал №10 – «Міст Метро» – станція «Березняки». О 19:20 та о 20:00 курсуватиме за маршрутом «Березняки» – «Поштова площа».
Фото Тараса Бондаренка

Денис Басс: «Генеральний план – це закони, за якими живе і розвивається місто»

Проблеми та перспективи нового Генерального плану Києва обговорювали на міжнародному бізнес-форумі

Проблеми та перспективи нового Генерального плану Києва обговорювали на міжнародному бізнес-форумі. До діалогу столична влада запросила провідних європейських архітекторів, представників інвестиційних, будівельних, девелоперських та консалтингових компаній. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Як заявив перший заступник голови КМДА Денис Басс, ця зустріч фактично відкрила цілий ряд заходів з інформування громадськості щодо розробки нового Генерального плану міста Києва до 2025 року. Так, протягом п'яти місяців всі зацікавлені організації матимуть можливість висловити свою позицію і надати конкретні пропозиції щодо перспектив і напрямків стратегічного розвитку міста.
«Думка представників бізнес-структур у сфері нерухомості та будівництва особливо важлива для керівництва міста, оскільки в умовах ринкової економіки успішна реалізація генплану багато в чому залежить від надходжень інвестицій та інвестиційного клімату загалом. При розробці нового Генерального плану ми будемо відразу враховувати інвестиційну складову. Це принципово новий аспект, який не передбачався в генплані розвитку Києва радянського і пострадянського періодів. На той час, коли розробляли нинішній генплан, слово «інвестор» можна було побачити хіба що у словнику. З часом до Генерального плану почали вносити зміни, які насправді не враховували особливості ані транспортної інфраструктури, ані можливостей комунального господарства, ані потужностей електричних мереж. Була побудована величезна кількість комерційних об’єктів, які не передбачалися Генеральним планом, і це створило серйозне навантаження на інфраструктуру міста. Тому сьогодні ми хочемо вислухати всі пропозиції провідних європейських архітекторів та інвесторів, щоб врахувати їхні ідеї і досвід при розробці нового Генерального плану, щоб згодом у нас не виникало потреби вносити корективи. Генплан – це закони, за якими живе і розвивається місто», – розповів Денис Басс.
Він додав, що оскільки вітчизняний досвід розробки подібних програм у складі генплану відсутній, столична влада детально вивчила досвід інвестиційного планування розвитку європейських міст. Зокрема, делегації КМДА побували у Москві, Берліні, Мюнхені, Парижі.
Також Києву цікавий передовий європейський досвід щодо перепрофілювання промислових територій, розвитку прибережних рекреаційних зон, комплексної реконструкції кварталів застарілої забудови, реконструкції і модернізації транспортних систем та інженерних мереж.
«Нам необхідно закласти правильну структуру розвитку забудови тієї чи іншої території, гармонійно пов'язати інтереси інвесторів та міської громади. Кожен з напрямків розвитку міста буде обговорено на громадських слуханнях. Новий Генеральний план повинен врахувати всі проблеми Києва – впорядкування і раціональне використання забудованих територій за умови збереження історичного обличчя міста; збереження та створення нових парків і скверів; оптимізація транспортних потоків – а це будівництво транспортних розв’язок, мостів, тунелів, паркінгів та нових станцій метро. Також слід передбачити можливість реалізації масштабних міжнародних проектів, зокрема у ході підготовки до проведення ЄВРО-2012.
Діючий Генеральний план абсолютно не відображає реальності. Так, згідно з ним, у столиці прогнозувалась кількість мешканців на 2020 рік 2,7 млн., але вже сьогодні в Києві живе близько 4 мільйонів; реальна кількість автомобілів перевищила 1 млн., тоді як Генеральним планом було передбачено майже вдвічі менше.
Звичайно, нам зараз доведеться зважати на падіння бюджетних показників як у країні, так і в столиці зокрема. Пріоритетними будуть ті об’єкти, які максимально допоможуть вирішити проблеми міста. Наразі ми визначили ряд ключових об’єктів, які будуть враховані в новому Генеральному плані. Це будівництво Московської площі, реконструкція швидкісного трамвая, будівництво соціального житла. Хочу наголосити, що питання житлового забезпечення черговиків для нас також пріоритетне і ми вже витратили близько 80 млн. грн. на будівництво соціального житла, найближчим часом здамо в експлуатацію ще два будинки. Крім того, ми продовжуватимемо будівництво транспортної розв’язки біля мосту Патона та лінії метро у напрямку Теремків. Ми сподіваємося на підтримку інвесторів і чекаємо пропозицій, які допоможуть сформувати інвестиційну програму реалізації Генплану», – підкреслив Денис Басс.
За словами учасника форуму, колишнього головного архітектора Єрусалима Урі Шетріта (розробника Генплану Єрусалима), Київ має великий потенціал для того, щоб стати однією з найкращих європейських столиць.
«Київ – прекрасне місто, місто з великим потенціалом. Це місто, у якому дуже багато зелених зон, є озера і річки, а це – запорука успіху. Проблеми, які існують у Києві, не унікальні. Приміром, ті ж проблеми у транспортній сфері, – вони є в багатьох великих містах. І ці проблеми можливо вирішити, варто лише бажати цього і послідовно працювати над цим. Для мене велика честь допомогти і дати свої рекомендації щодо розробки Генерального плану Києва, який допоможе українській столиці і її мешканцям комфортніше жити і активніше розвиватися», – сказав Урі Шетріт.
Фото Тараса Бондаренка
Повна версія: http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=212216

Денис Басс: «У найбільших столичних вищих навчальних закладах з’являться центри кар’єри»

Центри кар’єри шукатимуть талановиту і активну молодь для роботи у Київській міській державній адміністраціїУ найбільших вищих навчальних закладах Києва з’являться центри кар’єри, – повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс. Про це він заявив під час лекції «Як досягти успіху?» для слухачів своєї альма-матер – Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Центри кар’єри шукатимуть талановиту і активну молодь для роботи у Київській міській державній адміністрації. Про це повідомляє прес-служба КМДА.«Я завжди прагнув підтримувати професійне зростання молодих спеціалістів, і переконаний, що чимало представників нинішнього студентства підуть ще далі, ніж я», — підкреслив Денис Басс.Своє бажання поділитися зі студентами трудовим досвідом Денис Басс пояснив так: «Це мій обов’язок. Я завжди вірив, що саме в стінах Київської політехніки твориться майбутнє країни. Я вірю в нинішніх студентів, тому що ще десять років тому сам був таким. Тому зараз я намагаюся поділитися своїми знаннями як швидше досягнути своєї мети, зробити успішну кар’єру. Кожен пройде свій шлях самостійно, і зможе досягти більшого у житті, ніж я».Перший заступник міського голови зазначив, що свого часу переймався тими ж питаннями, що й сучасні студенти: ким стати і як досягти професійного зростання. «У моїй кар'єрі були злети і падіння, я пройшов всі сходинки – починав від працівника банку, згодом став першим заступником голови правління одного з найбільших українських банків та посів впливову позицію в раді директорів міжнародної компанії з пластикових карток Visa International. А на старті в мене були лише мрії, перелік бажань і цілей, тому що завжди важливо знати, чого прагнеш», — сказав Денис Басс.Представник команди київської влади під час своєї лекції також розповів, що важливо зробити правильний вибір того, чим хочеш займатися в житті, про необхідність командної гри: хочеш виграти – грай в команді, прагнення віддаватися роботі «на всі 100%» та не забувати про людей, які поруч з тобою. Намагатися приймати справедливі рішення, нічого не боятися і йти до цілі чесним шляхом. «Час найцінніше, що у нас є. Вчіться правильно його розподіляти і розставляти пріоритети, – радить Денис Басс. – Усе це дозволяє досягати результату і втілити свою заповітну мрію».Ректор НТУУ «КПI», академік Національної академії наук України, професор Михайло Згуровський сподівається, що у майбутньому подібний обмін досвідом для студентів відбуватиметься регулярно: «У нашому навчальному закладі виступали і нобелівські лауреати, і президенти, і прем’єри різних країн. Сьогодні ж студенти мали важливу зустріч з представником нової генерації управлінців, їм дуже корисно було почути досвід людини, яка так швидко пройшла усі щаблі – від простого банківського працівника до першого заступника міського голови. Окрім професійних знань, які студенти отримують в аудиторіях нашого університету, вони отримують практичний досвід».





Фото Тараса Бондаренка
Повна версія http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=210252

Денис Басс прочитав лекцію студентам КНЕУ ім. В. Гетьмана на тему “Як досягти успіху?”

Перший заступник міського голови Денис Басс прочитав лекцію студентам Національного економічного університету імені Вадима Гетьмана на тему “Як досягти успіху?”

Після лекції перший заступник мера відповідав на запитання студентів щодо власних секретів досягнення успіху

Перший заступник міського голови Денис Басс прочитав 14 квітня 2009 року лекцію студентам Національного економічного університету імені Вадима Гетьмана на тему “Як досягти успіху?”. Про це інформує прес-служба КМДА.“Коли я починав свою трудову діяльність, у мене нічого не було. Я ріс звичайним хлопцем, ніхто не втручався в мою кар'єру. Але у мене була головна риса, яка мені дуже допомогла, — я завжди мріяв. Потім я зрозумів: той, хто вірний своїй мрії, той обов'язково свого досягне. Саме мрія — та найвища ціль, до якої потрібно прагнути”, — сказав Денис Басс.Перший заступник міського голови зазначив, що до своєї мрії завжди йшов чесним і справедливим шляхом. “Сьогодні ті ж принципи я намагаюся застосовувати й щодо будь-кого зі своєї численної команди. При цьому я бачу, що чимало працюючих зі мною молодих людей в своєму професійному зростанні підуть ще далі, ніж я», — зазначив Денис Басс.Після лекції перший заступник мера відповідав на запитання студентів щодо власних секретів досягнення успіху. Серед іншого Денис Басс закликав молодих фахівців звертатися з питань пошуку роботи в органах влади через сайт http://www.students.kmv.gov.ua/.“Я особисто проводжу співбесіди з найталановитішими випускниками, — підкреслив він. — Працюючи в «Правекс-банку», я зрозумів, що необхідно давати шанс тим людям, з якими працюєш. Ці ж підходи я намагаюся застосовувати щодо всіх, кого беру на роботу».










Фото Тараса Бондаренка

Повна версія http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=209323